Gedicht afscheid collega

Gedicht afscheid collega

Hoe schrijf je een afscheidsgedicht voor jouw collega?
Gedicht afscheid collegaEen collega dat het bedrijf verlaat is een van de momenten waarop we iets speciaals willen doen. Pak dus snel een pen en papier en maak een afscheidsgedicht voor jouw collega. Misschien denk je, er is nog 1 probleem. Hoe schrijf ik zo’n gedicht? Met deze 6 stappen heb ook jij een mooi gedicht voor jouw collega (Gedicht afscheid collega).

Wanneer je een persoonlijk cadeau wilt bestellen voor een collega, bijvoorbeeld een mooie wijnfles, een bedrukte mok of een ander persoonlijk cadeau dan kan je op één van onderstaande links klikken.

Bekijk hier de cadeaus voor een collega  ->

Meer leuke afscheidscadeautjes zijn:

Gedicht afscheid collega:

 • Inspiratie opdoen

Begin met het opzoeken van rust en denk na over wie de collega was waarvan je straks afscheid neemt. Het makkelijkste is om jezelf vragen te stellen en hierop een antwoord te geven. We geven je daarom een aantal voorbeelden.
Hoe is de collega in jullie bedrijf en team terecht gekomen?
Wat was een mooi moment dat je met die collega hebt meegemaakt?
Heb je ook iets van die collega geleerd en wat was dat?
Wat zal je nooit meer vergeten aan deze tijd?

Hoogstwaarschijnlijk heb je nog veel meer vragen waarop je een antwoord krijgt, maar het resultaat is belangrijk. Want met deze vragen kan je verder naar de volgende stap.

 • Een verhaal schrijven

Vanuit de vragen die je net hebt beantwoord kan je nu een verhaal schrijven. Je hoeft hierbij nog niet zozeer te denken aan het feit of het ook rijmt. Deze stap is namelijk van belang om het verhaal dat je met de rijm wilt vertellen ook in de goede volgorde te zetten. Schrijf daarom een verhaal vanuit de beantwoorde vragen en ga snel door naar het volgende deel. (Gedicht afscheid collega informatie)

 • Verbanden leggen naar het gedicht

Vanuit het verhaal kan je nu verbanden leggen naar het gedicht waardoor het verhaal gaat rijmen. Zet deze verbanden op papier en maak in de volgende stap jouw eerste versie.

 • Jouw eerste versie schrijven

Het is handig om bij het schrijven van een gedicht gebruik te maken van vier zinnen die rijmen, met daartussen een witruimte. Dit is een van de meest eenvoudige manieren om een gedicht te schrijven.

Bekijk hier meer over een mok bedrukken als afscheidscadeau ->

 • Een aantal verschillende versies volgen

Natuurlijk zullen er verschillende versies volgen, waaruit je uiteindelijk het meest aansprekende gedicht kiest.

 • Nu nog de puntjes op de i zetten

Nog even goed doorlezen en misschien ook wel na laten kijken door mede-collega’s en jouw gedicht is klaar. (Gedicht afscheid collega)

Wil je een mooie bos bloemen trouwens bestellen in combinatie met een gedicht dan kan je op de bos bloemen klikken. Je komt dan bij de bloemenspecialist terecht.

Gedicht afscheid collega pensioen:

Gaat er een collega met pensioen dan is het leuk om hem of haar te verrassen met een mooi gedicht, en eventueel een passend afscheidscadeau. Wanneer iemand met pensioen gaat kan het ontzettend gaaf zijn om hem of haar een mooi cadeau te geven, bijvoorbeeld een persoonlijk cadeau, een mooie bos bloemen (lees meer over online bloemen bestellen) of een ander mooi cadeau (bijvoorbeeld een cadeaubon).

Bekijk hier de cadeaus voor een collega  ->

Spreuken afscheid collega (pensioen / 65 jaar):

Hieronder zijn enkele leuke teksten terug te vinden (ook wel spreuken genoemd) die ontzettend leuk zijn om te delen maar ook leuk zijn om te gebruiken, te verwerken in een mooi gedicht of bij een afscheidscadeau.

 • De meeste vrouwen halen hun pensioen niet, wel dat van hun man.
 • Geniet van je vrije tijd en ga veel doen in je pensioen.
 • Veel plezier met je pensioen, we gaan je missen!
 • Pensioen: fase tussen werk en zerk.
 • Wanneer iemand met pensioen gaat en de tijd dus niet meer zo belangrijk is, krijgt hij van zijn collega’s een horloge.
 • Het pensioen is niet het einde van de weg, het is enkel een verandering van richting.
 • Stoppen met werken na je pensioen is slecht voor je gezondheid.
 • Alweer een collega met pensioen…………Hoe komt ze aan al die poen

Bekijk hier de cadeaus voor een collega  ->

Meer informatie over afscheidscadeaus voor een collega en meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *