Afscheidsspeech collega

Afscheidsspeech collega

Hoe schrijf je een afscheidsspeech voor een collega?
Afscheidsspeech collegaWe hebben er niet iedere dag mee te maken. Want een afscheidsspeech komt nu eenmaal niet vaak voor. Toch is het voor iedereen een belangrijk moment. Pak het daarom goed aan, gebruik de volgende voorbeelden en tips om er een onvergetelijk moment van te maken. Kom hieronder meer te weten over een afscheidsspeech collega.

Wanneer je op zoek bent naar een mooi afscheidscadeau voor een collega dan kan je hieronder op één van de blauwe links klikken om de mooiste geschenken te bekijken die ontzettend leuk zijn voor je collega. Veel plezier met het maken van de afscheidsspeech en ook met het kopen van een mooi afscheidscadeau.

Bekijk hier de afscheidscadeaus voor het werk  ->

Meer leuke afscheidscadeautjes zijn:

Afscheidsspeech collega:

Hoe maak je zo’n speech?

Voordat je begint is het van groot belang om tot rust te komen en goed na te denken over de persoon die straks zal vertrekken. Maak voor jezelf een vragenlijst en beantwoord deze vervolgens. Je zult zien dat er op deze wijze heel wat belangrijke informatie naar boven komt. Om je alvast op weg te helpen zijn hier een aantal voorbeeldvragen opgesteld.

  • Hoe is jouw collega in dienst gekomen?
  • Wat was de reden waarom deze collega erbij kwam?
  • Hoe was deze eerste periode en wat hebben jullie meegemaakt?
  • Weet je een leuke anekdote te bedenken?
  • Waar zijn jullie in de loop van de tijd naartoe gegroeid?
  • Wat hebben jullie samen bereikt?
  • Wat is er veranderd in deze tijd?

Ten slotte is het natuurlijk belangrijk om ook jezelf af te vragen wat jij ziet voor de toekomst. Als je deze vragen beantwoord hebt is er al een mooi begin. Zet dit op papier en maak er een korte krachtige tekst van. Lees het goed door en bedenk voor jezelf, hoe voelt dit? Mist er misschien nog iets belangrijks? Voeg dat dan zeker toe. Voelt het goed? Dan heb je waarschijnlijk al een mooie afscheidsspeech voor jouw collega.

Handige tips voor een afscheidsspeech collega:

Misschien vindt je het heel spannend op zo’n speech te geven, maar wees niet bang. Met deze tips komt het helemaal goed. De eerste die we geven is dat je het beste kunt beginnen wanneer het helemaal stil is. Heb je dus alle aandacht? Dan weet je dat je de eerste woorden kan verspreiden. Neem vervolgens de tijd om alles te vertellen. Rust is van groot belang. Daartegenover staat wel dat een goede speech niet langer mag duren dan tien minuten. Ten slotte werkt het altijd heel goed om een spiekbriefje bij je te houden met daarop een aantal steekwoorden.

Ga dus lekker aan de slag en maak een afscheidsspeech voor jouw collega.

Bekijk hier meer over een mok bedrukken als afscheidscadeau ->

Afscheidsspeech collega pensioen:

Gaat er een collega met pensioen dan kan het leuk zijn om een mooie speech te maken voor hem of haar en een mooie bos bloemen cadeau te geven. Al eens gedacht aan het maken van een persoonlijk cadeau of misschien wel het kopen van een cadeaubon als afscheidscadeau? Klik op één van de links om de mooiste cadeaus en andere geschenken te bekijken als afscheidscadeau voor een collega.

Bekijk hier de afscheidscadeaus voor het werk  ->

Meer informatie over afscheidscadeaus en het afscheid nemen van een collega:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *